Agnes - 14 juli

Vi var på besök hos Robert, VetaDerm och då var hon superfin i öron och på kroppen. Ingen klåda och inga utslag. 

Det höll ett tag med Agnes fina hud, utan klåda. Sedan var det dags igen. Nu har hon gått på först en kortisondos som trappades ner och sedan startade vi om då hon blev sämre igen. Nu är det nertrappning igen men för några dagar sedan blossade eländet upp. Då var det bara 5 dagar kvar tills hon skulle ha Immucept (vaccinet). Jag fick ha is i magen och behandla ställena där det kliade. 

I söndags, i förrgår alltså, så fick hon sin spruta och idag "peppar peppar" så kliar hon inte alls på samma sätt idag. Kanske har hon för långt mellan vaccinationerna. Robert sa att jag skulle ha koll på om hon reagerade mer, med klåda och utslag, strax innan det var dags för sprutan. Då kan man tydligen minska på mängden vaccin och ge oftare istället. Inte så kul för mig men hjälper det henne så gör jag nästan vad som helst. Vi får se om hon reagerar på samma sätt nästa månad.

Visst ser hon avslappnad ut? 

Agnes 15 juni

Nu har Agnes hud blivit jättefin igen. Nästan klar med nertrappningen av kortisonet och ingen klåda alls.
I fredags var vi på VetaDerm i Kungsbacka och visade upp henne. Robert var mycket nöjd med hur hon såg ut.

Vi hämtade också mer Immucept. Immucept kostar för Agnes ca 4300 för 11 månader, tur att man har medicinförsäkring. Den täcker ju bara 6000 kronor om året så det räcker inte till all medicin. Modulis kostar drygt 700 kronor per flaska och räcker ca 6 månader. Tanken är att vi sakta ska fasa ut den om hon klarar sig utan kortisonet nu.

Det är inte billigt att ha hund... Vaccinationer, mediciner, tandvård, veterinärbesök... Agnes väger bara 7,6 kilo så för en stor hund är det en riktigt dyr behandling.

Men finns det något underbarare än att vakna på morgonen när en hund, eller tre som vi har, kommer och gosar...

 

 

 

31 maj Agnes

Idag pratade vi med Robert på VetaDerm. På grund av klådan sätter vi nu in kortison i en vecka och ser om hon blir bättre från sin klåda. Hon har haft det besvärligt under helgen och på grund av kliandet har hon kala fläckar på ryggen igen. Eftersom jag inte kan trimma henne riktigt, på grund av allergin och bölderna, så har jag nu valt att använda mig av trimmer. Körde allt utan ben och skägg. Det blev inte så illa.

Agnes 25-28 maj, bakslag

26 maj
Nu var det dags igen. Klådan ökar betydligt. 

27 maj
Ena örat är ilsket rött på insidan men även på utsidan och bak mot huvudet. Hon kliar betydligt oftare än hon brukar. Jag behandlade alla utslag med Betnovat så klådan dämpades lite.
Det har regnat nästan varje dag så jag undrar om fukten kan ställa till det mer. Hon går ju i vår inhägnade trädgård och gräset är blött. Eller kan det vara att man börjat klippa gräset... eller är det något som hon ätit... Jag är så glad att jag kontaktade VetaDerm. Jag vet att jag kommer att få svar och hjälp. Vi ska ju snart ner och hämta hennes beställda Immucept och då bokar vi in ett besök också. 
Skrev idag till Robert på Veta Derm för att höra vad han tycker att vi ska göra.

Trots klådan så var hon på sin Nosework-kurs.. Små avbrott för att klia men hon var ändå rätt motiverad. Bilsök var spännande!

28 maj
Kom på att jag glömde skicka hennes klådschema så jag ska fixa det nu. Om du som läser vill ha ett klådschema som inkluderar mediciner så kan du skriva till olojohund@telia.com så skickar jag det till dig.

Agnes 12-23 maj

<

Agnes fick sin spruta med Immucept den 12/5. Det går bara bättre för varje gång, det gäller mig som har lite sprutfobi  :o Agnes väntar bara att jag ska bli klar så hon får en portion godis. Lilla duktiga tjejen...

Kontaktade sedan Robert på VetaDerm. Vi hade tidigare kommit överens om att sätta ut Ciklosporinet (Medrol) en dag i veckan. Tanken var att ta bort en dag till men vi väntar till augusti för nu börjar bergsyran dyka upp i stora mängder runt alla dikeskanter och den tål hon inte.

Redan dagen efter samtalet så började det klia mer på henne. Vet inte om det var Immucept eller om det var bergsyras som gjorde detta. Ett par små utslag dök upp men jag baddade med Betnovat, som tidigare, så det försvann igen.

Behandlingen är nu bad en gång i veckan med DouxoS3 schampo, badda ryggen med DouxoS3 mousse, en gång i veckan, mellan baden, då får hon också några droppar Betnovat i öronen. Sedan får hon Medrol 6 dagar i veckan. Nya bölder baddas med Betnovat när de dyker upp. Spruta med Immucept en gång var 30:e dag.

Med detta är hon nästan helt symptomfri. Lite lätt klåda någon gång emellanåt bara. Nu får vi se hur hon fixar sommaren!

Äldre inlägg