Agnes 22 februari 2021

Vilken besvikelse!

Agnes har kliat sig på halsen emellanåt. Jag hittade inget så jag trodde det var lite vanekliande. Men igår såg jag det. Ena armhålan var ilsket röd. Ett område på runt 5 cm som gömt sig under pälsen. Eftersom hon inte kom åt att klia där så kliade hon sig på andra ställen. 
vet inte om detta kan bero på all fukt som blir i pälsen eller om det är för att vi slutat med kortison. 

Nu har jag kontaktat VetaDerm och hoppas att Robert hör av sig om hur jag ska hantera detta. 

Agnes 21 februari 2021

Nu har vi slutat med Medrol (kortisonet). Tyvärr får hon små kliande fläckar. Vet inte om det är allergin eller om det är hennes SCS (schnauzer comedo syndrom) som spökar. Lägger lite kortison lokalt på pletorna så hon inte kliar på dem. Då får hon infektion i såren. Om en vecka ska jag prata med Robert Cikota. Intressant att höra om vi no ska provocera henne med mat eller om vi ska ha någon annan plan. 

Skulle vara så bra att veta om hon är matallergisk eller om det "bara" är kvalster och några växter det handlar om.

Agnes 26 januari

Idag minskade jag kortisonet (Medrol) för Agnes, ner till 1 mg. Nu är det bara att hålla tummarna. Tyvärr har hon kliat sig lite mer de senaste dagarna men jag hittar inga nya plitor på henne. Följer veterinärens order med bad en gång i veckan och behandling med antibakteriell mousse en gång i veckan. Kortison i öronen en gång i veckan och även lokal behandling med kortison när plitorna kliar.

Väntar så på att få testa matallergi på henne. Skulle vara en dröm om hon tål allt protein, men det är nog bara en dröm...

OLoJO 12 januari

Sååå tråkigt detta är. Ska väl inte klaga men jag saknar alla sociala kontakter man hade på utställningarna. Under hösten har jag ändå haft kontakt med en hel del kunder som köpt reflexer och annat, vilket är jättekul.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska sy några nummerlappshållare... blir det några utställningar eller är det ogjort arbete... Kan jag hitta på något nytt att sy... Borde jag ta kontakt med någon klubb som behöver grejor eller ligger all verksamhet nere?

Mycket funderingar som snurrar i huvudet men jag vill så gärna komma igång igen.

Agnes 12 januari -avelsförsäkring

I torsdags passade vi på att ta en tur till VetaDerm, i Kungsbacka. Hade ett annat ärende så jag ringde och bokade tid, det var ändå dags för koll. det är 13,5 mil så det är fint att kunna kombinera.

Robert konstaterade att hon fortfarande har bakterier i sina sår så hon ska badas i specialschampot en gång i veckan. Däremellan ska hon ha desinfektionsmedel på ställena där hennes knottror uppträder, dvs hela ryggen. I övrigt är hon fin. Om två veckor ska vi prova att halvera dosen med Medrol. Om detta fungerar finns det en plan på att göra en foderprovokation om en månad. Håller alla tummar! Skulle vara skönt att få veta om hon har allergi mot något foder eller om det bara är omgivningsfaktorer det beror på.

Passade på att beställa ett intyg som ska skickas till SKK. Efter alla problem med Agnes så kan hon naturligtvis inte gå i avel, som var tänkt. Nu tänker jag ta ut halva livvärdet på henne. Bättre att använda till alla kostnader vi har på henne nu. Jag har hämtat ett underlag på SKK som ska skickas in tillsammans med veterinärens intyg på risk för ärftlighet och hennes stamtavla i original. Sedan ska försäkringsbolaget ha uppgiften om att hon stängts av för avel och efter det kommer jag att få denna ynkliga summa, dvs halva inköpspriset. Vad jag förlorar i intäkter på att inte kunna ha henne i avel är en helt annan sak. Men absolut värst är sorgen att inte få uppleva en valpkull igen. Det får mig att gråta, bara jag tänker på det. Är så otroligt ledsen.

  :'( 

Äldre inlägg