Idag är vi på resande fot... Är på hemväg från Vetaderm i Kungsbacka, Robert Cikota. Känns jättebra. Nu ska hon utvärderas metodiskt för att se vad det egentliga felet är. Det som framkom idag var att hon tydligen har Schnauzer Comedo Syndrom. Utöver det så hade hon bakterier på huden som ska åtgärdas. Först ett antal bad och om det inte hjälper blir det antibiotika. Kortisonet ska trappas ner. Sedan ska en ny medicin in istället. Kontakt med veterinären om en ca vecka och sedan återbesök om några veckor. Ska läsa igenom de skriftliga instruktionerna och sedan kan jag vara tydligare med mediciner och annat. 

Här kommer mer uppgifter!

Har gjort en planering i Excel för att enklare kunna ha koll på vad som ska göras. Nu äter hon Kortison sedan länge, det ska trappas ner. Jag har börjat med Immunocept som fortfarande är på upptrappning.

Nu ska vi börja med Cyklosporin (inte billigt alls...) för att kunna minska på kortisonet. Hon ska badas i Douxo Pyo schampo och använda Douxo mousse. Eftersom hon sedan ca 6 månader gammal haft problem med öronen så ska hon även ha Betnovat till öronen. Många saker att ha koll på så därför blev det en plan.

Nu ska jag också ta bilder för att se om något ändras.

Så här har jag gjort!